De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raadslid van LAS te Almelo én ondernemer van Continuïteit in cel

Raadslid van LAS te Almelo én ondernemer van Continuïteit in cel

Almelo – Het raadslid Van Loon van Lokaal Almelo Samen (LAS) is deze week gearresteerd, want wordt verdacht van huiselijk geweld en vuurwapenbezit. De bedreiging zou hebben plaatsgevonden in de woning, de aanhouding vond plaats bij het bedrijfspand aan Achter de Molen in het Nieuwstraatkwartier te Almelo. De fractie van LAS stelt in afwachting van officiële berichten commentaar op de gang der dingen uit. 

De politie werd dinsdagavond laat gewaarschuwd, denkelijk door de echtgenote van Van Loon. De man, die het bedrijf Jolo Bouw uitbaatte, is in hechtenis genomen en vandaag wordt besloten of het raadslid in de cel moet blijven tijdens de duur van nader onderzoek.

Van Loon maakt sedert maart 2014 deel uit van de gemeenteraad, waarin hij zitting heeft namens de samensmelting van drie plaatselijke partijen die kort na de verkiezingen de fractie LAS gingen vormen. LAS bestaat uit ALA, Burger Belangen Almelo en Almeloooo.  Uit navorsing van de Roskam blijkt trouwens dat Van Loon ook een eigen politiek vehikel heeft, een zogenoemde ‘politieke fractie Almelo’ met de in dit verband wat navrante naam Lokaas.

Van Loon heeft ook een bestuurlijk vehikel: hij is bestuurder van de Stichting Continuïteit, opgericht in november 2014, een half jaar na de verkiezingen. Onder deze stichting ressorteert het economische vehikel VLA Beheer, waaronder het in december 2014 reeds gefailleerde VLA Afbouw hing. De afkorting VLA staat vermoedelijk voor Van Loon Almelo. Overigens is het oogmerk van de Stichting Continuïteit tweeledig en in het licht van de recente gebeurtenissen nogal saillant: het leveren van handel en het deelnemen in besturen.

Deel dit nieuws!