De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oud-wethouders in beeld voor nieuwe politieke partij in Twenterand

Oud-wethouders in beeld voor nieuwe politieke partij in Twenterand

Den Ham - Er zijn concrete plannen voor een nieuwe politieke partij met veel ex-bestuurders in de gelederen, waarvoor voormalig wethouder Oordt van het CDA als lijsttrekker op zou gaan. Hij was voor de christendemocratie een stemmenkanon in zijn woonplaats Den Ham. Ook de naam van ex-wethouder Oudendijk van de ChristenUnie circuleert, want de Vriezenvener zou als volksvertegenwoordiger wel voor een nieuwe politieke groepering zitting willen nemen in de gemeenteraad van Twenterand.

Oordt moest als wethouder ruim twee jaar geleden wijken toen zijn positie onhoudbaar was geworden door bestuurlijke wanorde in het Grondbedrijf en op de alfdeling Ruimtelijke Ordening, Economie en Financiën, met als gevolg daarvan financiële tegenvallers, gerechtelijke procedures en een vernietigend rapport over de mores aan het Manitobaplein. Zeven jaar is Oordt wethouder geweest, hij heeft nu een adviesbaan bij Cogas Energie waar zijn voorganger Koops van 't Jagt bestuurder is.

Naar bronnen in het CDA beweren wil Oordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar weer op de lijst, maar heeft de lokale partijtop daar een veto over uitgesproken. Dat geldt niet voor de gewezen wethouder Oudendijk van de ChristenUnie, want die stapte op omdat hij als wethouder vond te veel aan banden te liggen in een wereld van stroperige procedures die tegen zijn ondernemersgeest indruisen. Oudendijk zou wel als raadslid terug willen keren, maar dan niet voor de ChristenUnie die hij in Twenterand te veel een eenmanszaak zou vinden, bestierd door de dominant genoemde filiaalchef/fractieleider Smelt.

De kwestie speelt op in de week dat burgemeester Visser vertrekt, komende donderdag, ook gedwongen, want de gemeenteraad wilde na één periode van zes jaar niet met hem door, maar gaf hem wel de ruimte te solliciteren teneinde letterlijk via de koninklijke weg een andere betrekking te zoeken. Visser blijft overigens burgemeester, want de gemeente Katwijk haalt hem in, en eigenlijk is dat vanwege eens zoveel inwoners als Twenterand in elk geval financieel een forse vooruitgang voor de man die in Twenterand nimmer kon aarden.

 

Deel dit nieuws!