De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nu opeens toch meerderheid voor invoering van BIZ in Ootmarsum

Nu opeens toch meerderheid voor invoering van BIZ in Ootmarsum

Ootmarsum – Een eerste enquête onder pandeigenaren en –uitbaters in Ootmarsum gaf aan dat het draagvlak voor de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) ontbreekt, maar uit de resultaten van een recente tweede 'draagvlakmeting blijkt nu dat dat er toch voldoende steun voor is. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 wordt de BIZ ingevoerd.

De tweede enquête voor een nieuwe BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) Ootmarsum vond onlangs plaats. Er zijn 174 stembiljetten uitgegeven, waarvan één ten onrechte. Van de 136 stemmen uitgebracht waren er 95 voor en stemden er 41 tegen.

Voor de invoering moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan: vijftig procent van de BIZ bijdrage-plichtigen dient een stem uit te brengen en daarvan moet twee-derde vóór invoering zijn. Een derde criterium is dat de totale WOZ-waarde van de voorstemmers meer moet zijn dan dat van de tegenstemmers. Aan alle drie de voorwaarden voor de invoering van de BIZ is nu voldaan, tot opluchting van de gemeente Dinkelland en ondernemersclubvoorzitter Bosch.

Deel dit nieuws!