De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eethoek Almelo (tegen de armoe en het gebrek) wint Ab Harrewijn Prijs

Eethoek Almelo (tegen de armoe en het gebrek) wint Ab Harrewijn Prijs

Almelo - De Eethoek in Almelo, een gaarkeuken voor mensen met een minimale beurs, heeft vandaag de Ab Harrewijn Prijs 2017 gewonnen. Dit maakte juryvoorzitter Ineke van Gent, voormalig lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks, vandaag bekend in de Pauluskerk te Rotterdam.

De Eethoek, met als sterhouders Monique en Stephan van Baaren, voorziet in een behoefte voor mensen die een gratis warme maaltijd kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze met weinig geld moeten rondkomen of vanwege een lichamelijke handicap zelf niet kunnen koken.

Er gaan momenteel ruim vijftig gasten aan tafel, onder wie 21 kinderen. Het hele team van vrijwilligers bestaat uit zogenoemde ervaringsdeskundigen die samen de strijd tegen armoede aangaan voor mensen die het om welke reden dan ook niet breed hebben.

De jury stelt in zijn rapport grote waardering te hebben 'voor de schijnbare eenvoud van het initiatief: samen eten, elkaar leren kennen, elkaar helpen'. Ook wordt de creativiteit van het team van De Eethoek hogelijk geprezen om voor een minimaal bedrag een warme maaltijd op tafel te zetten voor ruim vijftig gasten. 'We hopen dat de prijs bijdraagt aan de bekendheid en waardering voor De Eethoek en hopen dat het prijzengeld ook wordt ingezet voor een mooie feestmaaltijd.'

Deel dit nieuws!