De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal dokt 1,8 miljoen euro voor verkeerslichten Jufferbeek-Zuid

Oldenzaal dokt 1,8 miljoen euro voor verkeerslichten Jufferbeek-Zuid

Oldenzaal - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Oldenzaal stelt de gemeenteraad voor 1,8 miljoen euro uit te trekken voor de kruising van de provinciale weg N342 en de rijksweg A1. Er komen verkeerslichten en de op- en afritten aan de noordkant van de A1 worden verbreed naar twee rijbanen.

Vanwege de huidige bouwwdrift moet het bedrijvenpark Jufferbeek-Zuid beter worden ontsloten en de bereikbaarheid veiliger worden. Het moment is volgens het college aangebroken om het genoemde kruispunt definitief in te richten. Na overleg met de provincie Overijssel blijkt dat het wegvak tussen de turborotonde Hengelosestraat en de A1 dringend aan onderhoud toe is. Ook heeft de provinciale overheid het voornemen gelijktijdig met dit geplande onderhoud het relatief korte nog resterende gedeelte tot de rotonde te verdubbelen.

Door deze plannen met elkaar te verbinden en samen met de provincie op te trekken ontstaat volgens het college 'een unieke gelegenheid' om, zonder noemenswaardige meerkosten voor de gemeente, de bereikbaarheid van Oldenzaal en Noordooost Twente aanzienlijk te verbeteren. Ook vindt er groot onderhoud plaats aan het laatste gedeelte van de N342 - tussen de kruising Jufferbeek Zuid en de rotonde Hengelosestraat -  en  hier wordt eveneens het aantal rijbanen verdubbeld. 

Deel dit nieuws!