De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Biovergistingsinstallaties op platteland witwasmachines voor drugsgeld

Biovergistingsinstallaties op platteland witwasmachines voor drugsgeld

Enschede - Het platteland is het nieuwe wingewest voor het wissen van zwart geld uit de drugshandel. Dat heeft de Overijsselse commissaris van de koning Bijleveld vandaag gezegd. Ze noemde in dit verband expliciet de biovergistingsintallaties die ook in het buitengebied van de Twentse plattelandsgemeenten als paddestoelen (spreekwoordelijk) uit de grond schieten, een tendens die in Brabant en Gelderland al eerder werd opgemerkt. 

De biovergistingsintallatie als een populaire witwasmachine is reden voor verontrusting bij bestuurders in het provinciehuis en de onderscheiden gemeentehuizen.

In de regio Twente is burgemeester Gerritsen van Almelo bestuurlijk belast met deze vorm van ondermijning. In zijn eigen stad kiest hij sinds zijn aantreden vorig najaar voor een straf beleid. Het ontmantelen van wietplantages is één van zijn prioriteiten. Niet omdat, zo zei hij recent, het gebruik (roken) van drugs zo gevaarlijk zou zijn, maar vooral vanwege de wijdvertakte bemoeienis van de georganiserde misdaad. In de regio Twente gaat het volgens Gerritsen op jaarbasis om zo'n driehonderd miljoen euro. Hij signaleerdee eerder al veel kapsalons, telefoonwinkels, saunazaken en dergelijke slechts dienen om drugsgeld wit te wassen. En ten plattelande, zo voegde Bijleveld er vandaag dus expliciet aan toe, biovergistingsintallaties.

Deel dit nieuws!