De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA-leider in Enschede noemt A1-motie VVD een losse flodder

CDA-leider in Enschede noemt A1-motie VVD een losse flodder

Enschede/Rijssen - Het valt te betreuren dat de VVD in Twente wil scoren met de verbreding van de A1 tussen Rijssen en Azelo. Dat schrijft fractievoorzitter Koc van het CDA te Enschede in de Nieuwsbrief van haar partij. Een motie van deze partij werd afgelopen week door VVD-voorman Kreeft in Enschede aangehouden toen bleek dat een ruime meerderheid van de Enschedese gemeenteraad die zou afwijzen. Koc noemt de motie ‘een losse flodder' en weet ook waarom die werd afgeschoten. 'Omdat de verkiezingen eraan komen.' 

‘De lokale VVD loopt nu als een kip zonder kop door het bereikbaarheidsdossier. De aorta van Twente die bedreigd wordt is niet de A1 Azelo-Rijssen, maar de A35, met name Azelo-Buren’, aldus uitroeptekent de leidsvrouw van het CDA in Enschede. Verder beklemtoont ze dat óók de bereikbaarheid van Twente via spoor- en waterwegen van belang is.

Bovendien vindt Koc het niet sterk ‘om nu ineens vanuit één partij met deze motie te komen en ze noemt het ‘strategisch niet handig’ één punt van de beoogde Agenda voor Twente te lichten. De leidsvrouw van het CDA roept de VVD op ‘eerst werk van te maken om alle veertien gemeenten mee te krijgen met de ambitie van de Agenda voor Twente en dan gezamenlijk een lobby te starten voor de prioriteiten en niet tussentijds één onderdeel eruit te halen’.

Deel dit nieuws!