De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor tankstation/autowasstraat naast Slag aan A1 op Elsmoat te Enter

Plan voor tankstation/autowasstraat naast Slag aan A1 op Elsmoat te Enter

Enter/Rijssen - Er bestaat concrete belangstelling voor de vestiging van een tankstation met een autowasstraat op het bedrijventerrein De Elsmoat te Enter. De bedoeling is de autowasstraat bezijden het al op De Elsmoat gevestigde garagebedrijf Slag te laten verrijzen.

Daar het gaat om het initiatief van een Wierdense ondernemer, die recentelijk zijn bedrijf in Almelo verkocht en nu 'iets nieuws' van plan is, wordt voldaan aan de eis van lokale binding, ofschoon dat criterium politiek gezien een steeds soepeler toepasing krijgt, zie de recent beklonken vestiging op De Elsmoat van een tuimeubelenbedrijf uit Geesteren.

De gemeente Wierden exploiteert De Elsmoat samen met de gemeente Rijssen-Holten. Het bedrijventerrein omspant netto 24 hectare. De locatie naast Slag zou vooral mogelijkheden bieden vanwege de ligging pal aan de afslag van de A1. Behalve een tankstation met een moderne wasstraat ziet de ondernemer ook brood in aanverwante nering, zoals een shop en een verpoosruimte. Mogelijk kan hij ook voorzien in carpoolplek-mogelijkheden waaraan bij De Elsmoat toenemende behoefte bestaat en waarover volgens wethouder Lansink Rotgerink, deelde hij recentelijk op vragen mede, reeds overleg met de provincie Overijssel loopt. Bij een totaalplan waarin de overheid de bestemmingsplantechnische benevens de ruimtelijke mogelijkheden aangeeft wil de geïntersseerde ondernemer aangeven hoeveel grond hij denkt af te nemen.

Deel dit nieuws!