De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Composietenfabriek voor containers ten behoeve van vervoer door de lucht

Composietenfabriek voor containers ten behoeve van vervoer door de lucht

Enschede - Er vinden finale gesprekken plaats over een aan de dronedrift gerelateerde composietenfabriek op de Technology Base Twente. Het gaat om de productie van minicontainers voor 'luchtpost', wat een kansrijke markt voor de niet eens zo heel verre toekomst heet te zijn. Er zou zowel een ontwikkel- als een productielocatie moeten komen op het voor hightech bestemde terrein van de Luchthaven Twente. Het transport van pakketten door de lucht zou al op afzienbare termijn een letterlijk én figuurlijk hoge vlucht kunnen nemen 

Ondertussen heeft het Nederlands Lucht en Ruimtevaart Centrum NLR heeft afgelopen week de nieuwe XCalibur+ jet-trainer getest op de Luchthaven Twente. Het vliegtuig is nog niet echt high-tech; meer een groot modelvliegtuig met straalmotor. Het doel van de testvluchten was vooral ervaring op te doen met het vliegen van zo'n groter model. Het NLR wil namelijk op termijn ook grotere drones gaan ontwikkelen om de vliegeigenschappen van nieuwe vliegtuigen in ontwikkeling te kunnen testen.

Afgelopen week werd tevens bekend dat de Chinese drone-fabrikant DJI een nieuwe samenwerking aan wil gaan met Space53, het test- en ontwikkelcentrum van drones met het oog op veiligheidstoepassingen, zoals inzet voor hulpdiensten. Dit is een aspect wat in Twente al sterk in ontwikkeling is. Zo maakt de Brandweer Twente sinds kort gebruik van een drone bij de bestrijding van branden en (andere ) calamiteiten.

Deel dit nieuws!