De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Boers verliest nu zelf bij D66 in Oldenzaal machtsstrijd (van Ailo-Zaia)

Boers verliest nu zelf bij D66 in Oldenzaal machtsstrijd (van Ailo-Zaia)

Oldenzaal -De huidige fractieleider Boers van D66 in Oldenzaal heeft de strijd om het lijsttrekkerschap verloren. De lijst van de Democraten zal bij de verkiezingen volgend jaar maart worden aangevoerd door nieuwkomer Ailo-Zaia. Zij kreeg bijna 76 procent van de stemmen. Dit betekent een afgetekende nederlaag voor tegenstrever Boers, die een jaar geleden na interne strijd de plaats van de ervaren leidsman Ankoné overnam.

Ailo-Zaia spreekt in een persbericht over ‘een bijzondere eer om te zijn gekozen met zo'n grote meerderheid’. Ook maakt ze gewag van ‘een grote verantwoordelijkheid’ en het voornemen tot ‘een knallende campagne’.

Volgens voorzitter Gerrits van de afdeling Noordoost Twente van D66 heeft de partij in Oldenzaal ‘een moeilijk jaar achter de rug’, maar is er ook ‘veerkracht’ aan de dag gelegd. ‘Oldenzaal is nog steeds onze grootste basis in Noordoost-Twente en we willen er vol voor gaan tijdens de komende verkiezingen. Daarnaast is ook in Dinkelland ons ledenaantal flink gegroeid en in Losser doen we het prima als coalitiepartij. Wij kijken met vertrouwen uit naar volgend jaar.’

In de gemeente Dinkelland is het enige raadslid Maathuis lijsttrekker, in Losser (waar de partij dus een wethouder levert) is fractiechef Van Essen in maart de nummer één en in Tubbergen (waar de partij  voor het eerst sedert jaren weer aan de verkiezingen zal deelnemen) wordt na de zomer de lijsttrekkker nog gekozen.

 

Deel dit nieuws!