De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hornbach houdt vast aan vestiging in zowel Enschede als Almelo

Hornbach houdt vast aan vestiging in zowel Enschede als Almelo

Almelo/Enschede – Er is in Twente letterlijk en figuurlijk ruimte voor drie bouwmarkten (vestigingen van Hornbach in Almelo en Enschede naast de bestaande vestiging van Bauhaus in Hengelo) zonder dat dit tot onaanvaardbare leegstand leidt. Hornbach houdt daarom vast aan de bouw van een vestiging in Enschede én een vestiging in Almelo. Dat liet de advocaat van Hornbach afgelopen week in het Zwolse provinciehuis weten.

Recent verkondigde wethouder Hatenboer van Enschede in een openbare vergadering dat Hornbach in deze stad wél een bouwmarkt realiseert, maar in Almelo zal afzien van de voorgenomen plannen.

In beide steden zijn bezwaren ingediend dan wel aangekondigd tegen de komst van Hornbach. Ook hebben brancheorganisaties en belangenclubs geprotesteerd, waarbij twee hoofdargumenten telkens terugkomen: slecht voor de binnensteden en zonder regionale afstemming. Om die reden zou de provincie Overijssel zowel in Enschede als in Almelo de vestiging van een bouwmarkt moeten tegenhouden. Wat het provinciebestuur overigens niet zal doen.

Onduidelijk is wat Hatenboer heeft bewogen om in een commissievergadering te Enschede te beweren dat Hornbach afziet van een vestiging in Almelo, terwijl de raadsman juist benadrukt dat de Duitse bouwmarktmoloch vasthoudt aan beide steden, omdat er voldoende ruimte voor zou zijn, gebaseerd op brancheonderzoek en omzetverwachting.

Deel dit nieuws!