De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD-motie over A1 net als in Enschede in Hellendoorn onhaalbaar

VVD-motie over A1 net als in Enschede in Hellendoorn onhaalbaar

Nijverdal – Net als precies een week eerder zijn collega Kreeft in Enschede moest fractiechef Muller van de VVD in Hellendoorn vanavond een motie om de A1 te verbreden aanhouden. Een andere overeenkomst is dat het aanhouden van de liberale A1-motie zowel op de noordwestelijke punt van Twente, dus Hellendoorn, als op de zuidoostelijke punt, dus Enschede, gezien de gevoelens in beide gemeenteraden, gelijk staat aan het afzien van steun.

In de gemeente Twenterand heeft de VVD ondertussen besloten zich uit het liberale korset te wringen en morgenavond de A1-motie niet eens in te dienen.

In de gemeente Wierden twijfelde wethouder Lansink Rotgerink, ofschoon VVD'er, duidelijk over de motie en de raad zal er morgen verder over spreken.

Een belangrijke overeenkomst in Enschede en Hellendoorn is dat de verantwoordelijk wethouders van Verkeer en Vervoer fanatiek betoogden dat het aannemen van de motie contraproductief zal uitpakken. Net als zijn collega Van Agteren in Enschede wees de Hellendoornse schepen Beintema op de regionale inzet voor meer wegen dan de A1, namelijk ook de N35 en de N36, plus een betere bereikbaarheid van Twente via spoor- en waterwegen.

Dat gebeurt in samenspraak met de provincie Overijssel. De motie van de VVD zou zand in de raderen gooien en een uitgekiende lobby op meerdere vervoersfronten uit elkaar trekken. Beintema benoemde expliciet de gevaren voor de aanleg van de verbreding van de N35 tot A35 tussen Nijverdal en Wierden en het knelpunt in die toekomstige A35 tussen Twente en Zwolle.

In het provinciehuis wil verantwoordelijk gedeputeerde Boerman ook liever geen A1-motie (vanwege de genoemde multimodale lobby) en hij probeert VVD-woordvoerder Courtz zover te krijgen dat ze de aangekondigde motie in elk geval uitstelt en nog liever afstelt.

Deel dit nieuws!