De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wadinko neemt (groot) minderheidsaandeel in Brinks Vriezenveen

Wadinko neemt (groot) minderheidsaandeel in Brinks Vriezenveen

Vriezenveen - Het participatiebedrijf Wadinko heeft een groot minderheidsbelang van 47,5 procent genomen in Brinks Metaalbewerking te Vriezenveen. Al meer dan dertig jaar produceert dit bedrijf, gevestigd in het buitengebied aan de Wierdensestraat met nu 125 medewerkers, hoogwaardige ventielblokken voor hydraulische systemen, ten behoeve van de automobielindustrie.

De deelname van Wadinko stelt Brinks in staat te investeren en de interne organisatie af te stemmen op de toenemende vraag uit de markt naar kleinere series en ‘just-in-time’-leveringen, waaraan het bedrijf - volgens zeggen mede door de crisis - niet tijdig en adequaat kon voldoen. Er trad bovendien een nieuw management aan dat onder leiding van directeur Mes staat.

Brinks voert in opdracht van afnemers seriematige metaalbewerkingen uit waarbij een grote precisie is vereist. Zo levert het bedrijf producten voor onder andere cabriolet-aandrijvingen en cabine-kantelsystemen aan de automobielsector in binnen- en buitenland. Daarnaast is het bedrijf actief in de landbouwsector en de industrie. 'De uitdaging is nu om nog beter en sneller aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen naar kleinere series met meer variëteit in types, omvang en gewicht van onze producten, en hogere eisen op het gebied van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. We zitten nu volop in een proces van interne kwaliteits- en productiviteitsverbeteringen. Met de participatie door Wadinko kunnen we ons investerings- en veranderprogramma nu versneld doorvoeren, waarmee ons bedrijf weer gezonder en klantgerichter dan ooit de toekomst tegemoet gaat.'

Ook investment manager Leemhuis van Wadinko noemt het behoud en waar mogelijk het vergroten van de werkgelegenheid een belangrijke reden voor participatie. 'De nieuwe directie van Brinks heeft overtuigend aangetoond dat het bedrijf volop potentie heeft en in staat is sterk verbeterde resultaten te realiseren, zodat onze investering de komende jaren ook daadwerkelijk gaat renderen.' Verder speelde bij het besluit tot participatie mee dat de ING Bank zich daardoor bereid toonde extra werkkapitaal en investeringsruimte aan Brinks ter beschikking te stellen.

Deel dit nieuws!