De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo lapt mogelijk anderhalve ton bij voor Skateplaza in Hengelo

Hengelo lapt mogelijk anderhalve ton bij voor Skateplaza in Hengelo

Hengelo – Er bestaat een kans dat de gemeente Hengelo anderhalve ton extra uittrekt voor de aanleg/bouw van Skateplaza op het Industrieplein bezuiden het NS-station. Het lijkt er namelijk op dat de initiatiefgroep van jongeren te hoog heeft gegrepen met de afspraak dat ze 150.000 euro zou vergaren van ondernemers/sponsors, het zij in baar geld, het zij voor werkzaamheden.

De coalitiepartijen SP en PvdA hebben al laten doorschemeren dat de gemeente Hengelo kan bijspringen om de langverbeide skatevoorziening van de grond te trekken.

De kwestie speelt al jaren. Aanvankelijk zou Skateplaza worden aangelegd in het park bij de Bataafse Kamp aan de andere kant van het NS-station Twente Centraal, maar daar rustte geen zegen op, onder meer door aanhoudende buurtprotesten. Mede doordat het gemeentebestuur een morele verplichting voelde werd een nieuwe plek gezocht, kort op het stadscentrum, vanwege de reuring, de attractiewaarde en de bereikbaarheid, ook voor jongeren van buiten Hengelo.

Er lopen gesprekken met NS en ProRail over bouwkundige en financiële aspecten en in de raadsvergadering van volgende week dinsdag zou er een besluit moeten worden genomen, zodat in het najaar kan worden begonnen met de uitvoering van Skateplaza in Hengelo.

Deel dit nieuws!