De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee parttimers volgen zieke wethouder Ter Keurst in Ommen tijdelijk op

Twee parttimers volgen zieke wethouder Ter Keurst in Ommen tijdelijk op

Ommen/Rijssen - Ter vervanging van de zieke PvdA-wethouder Ter Keurst uit Rijssen zullen morgenavond in Ommen twee ervaren bestuurders worden benoemd, maar géén PvdA’er. Namens het CDA treedt vakbondsreus en voetbalbestuurder Katerberg aan en namens de VVD voormalig wethouder Lagas. Beiden maken al deel uit van de zeventienkoppige gemeenteraad te Ommen en gaan halftime wethouderen. Op deze wijze valt de PvdA uit de Ommer coalitie, krijgt het CDA er naast wethouder Scheele een wethouder bij en herneemt de VVD haar positie in het college.

Het is onduidelijk of net als de VVD en D66 ook de PvdA het coalitieprogramma in de gemeente Ommen zal blijven steunen. De drie oppositiepartijen ChristenUnie en de lokalen van VOV en LPO vinden de gang van zaken bevreemdend, vooral dat ze niet zijn betrokken bij de herformatie. Ze namen aan de hand van een persbericht kennis van de gang der dingen.

Over de ziekte van Ter Keurst wordt allerwegen in het duister getast, al heeft de gemeente Ommen laten weten dat de Rijssenaar naar verwachting in oktober terugkeert. Dit maakt de aanstelling, van twee nieuwe wethouders vlak vóór het zomerreces, op zijn minst curieus. Ter Keurst viel in de gemeente Rijssen-Holten in 2014 na veertien jaar wethouderschap buiten de boot doordat de PvdA niet langer voor deelname aan de coalitie in aanmerking kwam. Dat was een grote slag voor de gedreven sociaal-democraat. Hij werd een jaar later gevraagd voor het wethouderschap in Ommen ter opvolging van de tot burgemeester van Noordenveld benoemde wethouder Smid. De inauguratie had in die zin nogal wat voeten in de aarde dat mede door het optreden van Lagas tumultueus verliep. Lagas moest in Ommen net als Ter Keurst in Rijssen-Holten na de verkiezingen van 2014 als wethouder vertrekken. Dat viel haar zwaar na acht jaar deel te hebben gemaakt van het dagelijks bestuur der gemeente. Ze keert nu voor tenminste een half haar parttime terug.

Deel dit nieuws!