De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gewezen communicator Figee preses Rekenkamercommissie Enschede

Gewezen communicator Figee preses Rekenkamercommissie Enschede

Enschede - Hij kwam naar Enschede om rechterhand (communicatiedeskundige) van toenmalig burgemeester Mans te worden, nu gaat hij als Enschedeër uit aandrift de bestuurlijke macht (onder wie de huidige burgemeester Van Veldhuizen) ter stede controleren. Hij volgt voormalige roerganger Boom van de Saxion Hogeschool op als voorzitter van de Rekenkamer Enschede. Boom vervulde de functie acht jaar en is nu aan het eind van zijn tweede en verordoneerde laatste termijn.

Behalve communicatiestrateeg (zoals dat heet) van Mans was hij net als zijn baas groot voorvechter van de Dubbelstad. Het was dan ook Mans weg Figee weg. Hij werd de vooruit geschoven pion van Oost-Nederland in Den Haag, half communicatiechef en half propagandist, om de belangen van Overijssel en Gelderland voortvarend te behartigen.

Na zijn pensionering streek Figee weer neer in de stad die hem na aan het hart was komen te liggen, en hem nieuw geluk bracht. De gewezen journalist van de even gewezen Twentsche Courant (uitvalsbasis Almelo) is thuis in Enschede, zolang hij maar af en toe naar Den Haag kan vanwege de Posthoorn en naar Vriezenveen vanwege de Piep’n.

Figee wordt naar verwachting tijdens de raadsvergadering van 9 oktober geïnstalleerd als voorzitter van de Rekenkamer Enschede. Hij promoveerde aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar public affairs en is parttime verbonden aan de UT.

Deel dit nieuws!