De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe verbouwing stadskantoor in Enschede vergt een miljoen

Nieuwe verbouwing stadskantoor in Enschede vergt een miljoen

ENSCHEDE - Een tweede verbouwing van het Stadskantoor bij het NS-station en de Hengelosestraat in Enschede vergt een bedrag van bijna een miljoen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het uittrekken van het geld in de loop van volgend jaar. De noodzaak zou zijn gelegen in een scheiding van ambtenarenbastion en uitkeringenloket.  

Een jaar geleden verhuisde het UWV van het oude pand van V&D naar het Stadskantoor. Dat vergde een investering van 1,3 miljoen euro. Het kantoor werd in begin deze eeuw gebouwd en in september 2001 door toenmalig koningin Beatrix geopend.

Nu loopt op de begane grond letterlijk alles en iedereen door elkaar, wat voor frustratie zorgt en ten koste gaat van de efficiënte afhandeling van verzoeken. In de wachtruimtes nemen bezoekers plaats die komen voor een rijbewijs of een paspoort én mensen die vragen hebben of moeten beantwoorden over een uitkering. In combinatie met het toegenomen aantal bezoekers zou dit voor onrust zorgen, bij zowel ambtenaren als ingezetenen. Onder de ambtenaren zou de drukte in de ontvangsthal van het Stadskantoor zelfs het ziekteverzuim opdrijven.

Deel dit nieuws!