De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanvraag extra subsidie Kunststation Delden (Perron 1) afgewezen

Aanvraag extra subsidie Kunststation Delden (Perron 1) afgewezen

DELDEN - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Hof van Twente heeft besloten de aanvraag voor extra subsidie ten behoeve van de exploitatie van Kunststation Delden afgewezen. Wel krijgt de Stichting Perron1 éénmalig een bedrag van 1.676 euro bij wijze van achterstallige betaling omdat er was uitgegaan van een foutief subsidiebedrag. De exploitatiesubsidie van Kunststation Delden is vastgesteld op 6.755 en dit bedrag zal aan de Stichting Perron1 worden overgemaakt.

Perron 1 wil een vernieuwend sociaal kunstplatform zijn, maatschappijkritisch en met een intrinsieke noodzaak, war zich manifesteert in projecten en exposities en social design tot uiting gebracht. De ruimte van Perron 1 is de voormalige wachtkamer van het stationsgebouw en is alleen van buiten te bezichtigen. Platform voor vernieuwende ruimtelijke beeldende kunst en voor startende kunstenaars. Daarnaast is er Het-Loket: een project- en ontmoetingsruimte die wordt gebruikt voor educatie, optredens, openingen, workshops en dergelijke.Perron 1 wil een vernieuwend sociaal kunstplatform zijn, maatschappijkritisch en met een intrinsieke noodzaak, war zich manifesteert in projecten en exposities en social design tot uiting gebracht. De ruimte van Perron 1 is de voormalige wachtkamer van het stationsgebouw en is alleen van buiten te bezichtigen. Platform voor vernieuwende ruimtelijke beeldende kunst en voor startende kunstenaars. Daarnaast is er bezijden de spoorlijn Het-Loket: een project- en ontmoetingsruimte die wordt gebruikt voor educatie, optredens, openingen, workshops en dergelijke.

Het kunstenaarsinitiatief MIKC zorgt voor de artistieke invulling van het Kunststation Delden en houdt er kunstprojecten op internationaal niveau.

Deel dit nieuws!