De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo schort plaatsing en verwijdering ondergrondse containers op

Hengelo schort plaatsing en verwijdering ondergrondse containers op

HENGELO -De gemeente gaat voorlopig geen ondergrondse restafvalcontainers plaatsen of verwijderen. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in een reactie op een uitspraak die de Raad van State vorige week deed over de wijze waarop inwoners inspraak moeten hebben op het plaatsen van ondergrondse containers.

Het college memoreert in hetzelfde persbericht expliciet dat de Raad van State een verzoek om in de stad te stoppen met zogenoemde omgekeerd inzamelen (de grijze container inleveren en restafval wegbrengen naar een ondergrondse container) heeft afgewezen. De raadsleden Van Veen en Janssen, afgescheiden van CDA respectievelijk Pro Hengelo, hebben het college eerder al laten weten dat ze een heroverweging van het gekozen systeem wensen en daarover na de zomervakantie een interpelllatiedebat aanvragen (dat niet kan worden geweigerd). 

Verder laat het college weten eind augustus een ontwerpbesluit te nemen hoe nu verder te gaan met het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers, inclusief een spreidingsplan. In wijken die al over zijn gegaan op de nieuwe manier van inzamelen verandert er vooralsnog niets. Wel kunnen ook op de locaties in die wijken straks zienswijzen worden ingediend met betrekking tot de plek van een ondergrondse container. Ook gaat de gemeente Hengelo door met het houden van informatieve inloopbijeenkomsten in wijken en buurten waar nog geen bijeenkomst is geweest, analoog aan de vijftien bijeenkomsten die eerder al plaats hebben gevonden.

Deel dit nieuws!