De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe naam deel Hengelose Es na herstructurering eerste buurt

Nieuwe naam deel Hengelose Es na herstructurering eerste buurt

HENGELO - Na de grootschalige herontwikkeling van een deel van de wijk de Hengelose Es krijgt deze buurt de naam De Nieuwe Es. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een ceremoniële startbijeenkomst in tegenwoordigheid van directeur-bestuurder Markvoort van woningcorporatie Welbions, directievoorzitter Smit van de Koopmans Bouwgroep en wethouder Elferink.

De herstructurering vindt plaats naar een plan van SVP stedenbouw en architectuur. Het overgrote deel van de huidige bebouwing is gesloopt en Koopmans is al volop bezig met de renovatie van de flats, die in de eerste helft van volgend jaar worden opgeleverd. Deze flats zijn verkocht aan een belegger en bestemd voor de verhuur.

Er komen verspreid in de buurt zeventig huurhuizen. De Nieuwe Es moet straks een buurt zijn met uiteenlopende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park tot wonen met de auto voor de deur of aan de groene rand van het plangebied. Er komt een mix van woningen in verschillende prijsklassen, zowel rijwoningen als twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. Tegelijkertijd werkt Welbions aan het transformeren/vernieuwen van 344 bestaande flatwoningen in de Hengelose Es.

Deel dit nieuws!