De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weerseloërs willen behoud 'biebfunctie'' en Duursma faciliteert opties

Weerseloërs willen behoud 'biebfunctie'' en Duursma faciliteert opties

WEERSELO - Een grote meerderheid (98 procent) van de inwoners van het dorp Weerselo wil het behoud van een bibliotheekfunctie. Dat is het resultaat van een enquête in het dorp in de gemeente Dinkelland. Tijdens een bijeenkomst in Het Trefpunt markeerde wethouder Duursma met de betrokken vrijwilligers het startsein voor wat een doorstart van de bibliotheekfunctie wordt genoemd. Het uitgangspunt van de wethouder: als het dorp het zelf oppakt, wil de gemeente faciliteren. Het lijkt erop dat het oude gemeentehuis en Het Trefpunt voor de hand liggende opties zijn voor een biebfunctie.

Volgens voorzitter Oonk van de Stuurgroep Bibliotheek zijn er tal van mogelijkheden, waaronder een plek met onder andere een leestafel waar je met elkaar een kop koffie kunt drinken. 'Het gaat erom dat kennis, boeken en informatie samen komen en dat er mogelijkheid is om elkaar te ontmoeten. We hebben een aantal opties voorgelegd voor een nieuwe plek voor de bieb. Twaalf mensen hebben in de enquête aangegeven dat ze wel een taak willen vervullen bij de nieuwe bieb. Dat is natuurlijk ook mooi!”

De gemeente is in het proces ondersteunend. 'Weerselo heeft de regie, de gemeente is faciliterend', aldus Duursma in een persbericht. 'Daarom hebben we als gemeente de ondersteuning vanuit adviesbureau Arcon aangeboden. Het gaat er nu om een dorpsbieb op te zetten die past bij Weerselo. We zien in andere dorpen wel voorbeelden, maar elk dorp is uniek en deze dorpsbieb moet passen bij Weerselo.'

Deel dit nieuws!