De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pittig raadsdebat over meerkosten bouw zwembad Vriezenveen-Noord

Pittig raadsdebat over meerkosten bouw zwembad Vriezenveen-Noord

VRIEZENVEEN – De gemeenteraad van Twenterand maakt zich op voor een debat over de meerkosten die gepaard gaan met de bouw van een binnenbad aan de Prinsenweg in Vriezenveen-Noord, gekoppeld aan onderhoud en modernisering van het buitenbad De Zandstuve in Vroomshoop.

De exploitatie zou, zo besloot de gemeenteraad meermalen, maximaal 645.00 euro mogen bedragen en met name de coalitiepartij ChristenUnie liet bij monde van fractievoorzitter Smelt weten dat het geen cent meer mag zijn. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu dat het toch meer zal worden, zoals de oppositiepartij GBT al eerder releveerde, wat tot vragen aan het college leidde. Het college meldt in zijn reactie dat er toch meerkosten zijn wegens onder meer loon- en prijsstijgingen, sinds 2013, wat een indexering noodzakelijk zou maken, oftewel, een grotere investering en deswege hogere structurele lasten. Vreemd is, merkt de VVD-raadslid Walraven op, dat de raad eind 2016 nog eens de maxinale lasten op 645.000 euro bepaalde, dus drie jaar na 2013. 'Als we niet oppassen dreigt deze kwestie te ontsporen in een financieel drama', aldus Walraven.

Daar komt bij dat de gemeente Twenterand voor de realisering van – in de woorden van GBT – ‘een bak water’ ruim meer grond heeft aangekocht dan noodzakelijk, namelijk twee hectare in plaats van een halve hectare, voor bijna een half miljoen euro.

 

Deel dit nieuws!