De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bomenkap voor F35 maakt nieuwe afscheiding bij Aadorpweg nodig

Bomenkap voor F35 maakt nieuwe afscheiding bij Aadorpweg nodig

AADORP/VRIEZENVEEN – De bomen bezijden de Aadorpweg in Vriezenveen zijn al gekapt, maar de gemeenteraad van Twenterand wil nieuw groen bij wijze van afscheiding tussen het fietspad en de percelen van particulieren. Daartoe heeft de raadsfractie van het CDA hedenavond wethouder Engberts per motie opgeroepen. Hij zou moeten trachten om tot overeenstemming te komen met de aanwonenden. De christendemocraten  lieten expliciet weten dat het opwerpen van een dure geluidswal niet aan de orde kan zijn.

Voor de aanleg van de fietssnelweg (F35) in de richting van Almelo moesten ruim honderd bomen langs de weg worden gerooid en bleef er van de groenstrook achter de woningen aan De Zilvermeeuw en De Reiger in de wijk Elzenhoek nagenoeg niets over. De gemeenteraad kapittelde de wethouder over de gebrekkige communicatie met de aanwonenden. Ze kregen kort voor de kap te horen dat de bomen moesten wijken. De gemeenteraad steunt de aanleg van de F35, maar vindt ook dat dit geen ingrijpende gevolgen zou mogen hebben voor inwoners met hun achtertuin aan de Aadorpweg. Om die reden moet het gemeentebestuur in gesprek met de aanwonenden ‘tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing komen’.

Uit 'theoretische geluidsvaststelling' zou blijken dat het geluidsniveau beperkt omhoog zal gaan. Voor een gevraagde meting ter plaatse was geen gelegenheid meer omdat de bomen en struiken al waren verwijderd. Onder druk van meerdere partijen gaf Engberts aan dat hij in overleg gaat met de omwonenden om tot een oplossing te komen.

Deel dit nieuws!