De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wadinko verkoopt meerderheidsbelang in EuroMouldings aan AST

Wadinko verkoopt meerderheidsbelang in EuroMouldings aan AST

NIJVERDAL - De participatiemaatschappij Wadinko heeft haar meerderheidsbelang in het Nijverdalse bedrijf EuroMouldings verkocht aan het Duitse AST Kunststoffverarbeitung. Na de overdracht van de aandelen beschikt Wadinko over een belang van 49 procent.

Voor AST past de deelname in EuroMouldings in het streven zijn positie in Europa verder uit te bouwen.  Het bedrijf produceert geblazen kunststof verpakkingen als flessen, jerrycans en technische artikelen, met als specialisatie het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke kunststofproducten voor met name de verpakkingsindustrie.

Wadinko nam in 1999 een minderheidsbelang in EuroMouldings om een groeistrategie mogelijk te maken en twee jaar geleden kocht Wadinko ook de resterende aandelen van toenmalig mede-aandeelhouder Hydratec Industries. De afgelopen jaren heeft EuroMouldings fors geïnvesteerd, wat leidde tot meer omzet en toename van de werkgelegenheid tot 110 medewerkers nu.

Volgens directeur Wolfkamp van Wadinko was van meet af aan duidelijk dat de maatschappij weer naar een minderheidsbelang toe wilde. ’We willen niet op de stoel van de ondernemer willen zitten. EuroMouldings is een gezonde onderneming en heeft nog voldoende potentie om zijn marktpositie te versterken en uit te bouwen. Met de strategische deelname door AST kan EuroMouldings dat proces verder doorzetten. Dat gaat dan ook gepaard met forse investeringen en nieuwe werkgelegenheid.

Deel dit nieuws!