De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onduidelijkheid over toekomst ouderenwoningen Klomphof Wierden

Onduidelijkheid over toekomst ouderenwoningen Klomphof Wierden

WIERDEN - Het is nog maar de vraag of de tweede fase van het ouderencomplex De Klomphof er komt, want de woningcorporatie Reggewoon overweegt hoogbouw te laten varen ten faveure van laagbouw.  De bestaande appartemententoren Markant is allesbehalve een succes. Veel klachten zijn er ook over de toegang met rommelige en provisorische aankleding, die volgens bewoners gevaarlijk is voor met name mensen die slecht ter been zijn.

In de gemeenteraad is deze kat de bel al aangebonden, maar het college van burgemeester en wethouders gaf tot op heden geen sjoege. 

De plannen voor algehele sloop en de ombouw van Klomphof tot Markant dateren nog uit de tijd van de woningcorporatie Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) met de gewezen directeur Al als drijvende kracht. De gebruikers van de voormalige boerderij Mensink aan de Erve Kielweg, kunstenaars die er atelierruimtes hebben, hebben ook geen idee over de toekomst. In de boezem van Reggewoon (fusie van SSWE met de Woningstichting Hellendoorn) worden alle varianten gewogen, met meer accent op kwaliteit en kostprijs dan op prestige.

Na de bouw van 27 appartementen in de eerst fase en de nieuwbouw tweede fase  zou een de derde fase komen waarvoor de boerderij Mensink te gelegener tijd zou moeten wijken, maar ook dat staat nu op losse schroeven. Medio volgend jaar vindt besluitvorming plaats.

Deel dit nieuws!