De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Abbema en Van Haaf worstelen met Foto Konijnenberg Den Ham

Van Abbema en Van Haaf worstelen met Foto Konijnenberg Den Ham

DEN HAM - Het bedrijf Foto Konijnenberg overweegt zich buiten de gemeente Twenterand te vestigen. Dat komt omdat Konijnenberg formeel een te grote winkel heeft op het bedrijventerrein Kroezenhoek in Den Ham. Met steun van de gemeente verhuisde de firma van het dorpscentrum naar een bedrijventerrein.

In de eerste plaats was dit van belang voor het bedrijf dat meer (presentatie)ruimte wenste en in de tweede plaats was het de oplossing voor een gemeentelijk verkeersprobleem. Het probleem is evenwel dat de verkoop van winkelartikelen op een bedrijventerrein strijdig is met het gemeenlijk detailhandelsbeleid.

De provincie Overijssel wil nu dat de gemeente Twenterand recht doet aan haar eigen regels die ook nog eens de regels van de provinciale overheid zijn. De gemeente heeft Konijnenberg al gewaarschuwd met ingrijpen door een last onder dwangsom op te leggen. Dit betekent een boete bij veronachtzaming.

Aan de andere kan spreekt wethouder Van Abbema met gedeputeerde Van Haaf die het midden- en kleinbedrijf in haar portefeuille heeft. De beide bestuurders kennen elkaar goed uit de tijd dat Van Abbema, overigens woonachtig in Den Ham, nog statenlid was voor de ChristenUnie in Overijssel. De bedoeling is in het voorjaar een knoop door te hakken; dat gaat dan -  zekerheidshalve - over het voorjaar van 2018.

Deel dit nieuws!