De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Hengelo haalt huidige fractievoorzitter van verkiezingslijst

CDA in Hengelo haalt huidige fractievoorzitter van verkiezingslijst

HENGELO - De huidige fractieleider Muller van het CDA in Hengelo is vanavond van de lijst gehaald. Een ruime meerderheid van de leden, twee-derde van de aanwezigen, ging daarmee akkoord. Muller werd als lijsttrekker al gepasseerd door CDA-wethouder Elferink en naderhand zelfs naar de derde plek geschoven toen zogenoemde 'partijcommissarissen' het fractielid Steen op twee plaatsen.

Als gevolg van straatgevechten, beschuldingingen over en weer, onderzoeken en perspublicaties werd de bijzondere  vergadering uitgeschreven die vanavond werd gehouden. De belangrijkste kritiek op Muller was dat ze meer scheidt dan bindt, in de raadszaal, in de coalitie van het CDA met de SP, de PvdA en D66 en last but not least in de eigen partij, tussen protestanten en katholieken.

Het is nog onduidelijk of Muller, die in de fractie twee medestanders heeft, tot aan de verkiezingen deel blijft uitmaken van het CDA-smaldeel of een eige fractie vormt. In dat laatste geval is de coalitie in Hengelo in elk geval twee maanden haar meerderheid kwijt. Muller laat weten zich zich (met bentgenoten) de komende dagen nader over haar politieke toekomst te willen  beraden.

Deel dit nieuws!