De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Protestants en katholiek onderwijs te Enter willlen samen bouwen

Protestants en katholiek onderwijs te Enter willlen samen bouwen

ENTER - De besturen van de Schoolvereniging Scholen met de Bijbel Wierden-Enter en de Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand willen een nieuwe school laten verrijzen in Enter. Het gebouw zou de huidige schoolgebouwen van De Wegwijzer en De Talenter moeten vervangen. In de beoogde nieuwbouw blijven, zo wordt benadrukt, beide scholen wél zelfstandig.

Er heeft al overleg plaatsgevonden met de gemeente Wierden, waar Enter onder ressorteert. De besturen benadrukken in hun persbericht de zelfstandigheid der scholen, maar onderstrepen ‘de grote meerwaarde van het samen gaan in één gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd’.

De school zou een ‘centrale ontmoetingsplek voor een groot deel van de toekomstige kinderen in Enter’ moeten worden. Bovendien zou het gemeenschappelijke gebruik van één gebouw  in de toekomst veel mogelijkheden bieden. Er kan over en weer gebruik worden gemaakt van gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de gemeenschapsruimte, de speelzaal en kantoorruimtes. Ook biedt nieuwbouw letterlijk ruimte voor kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en voor gezondheidszorg en logopedie kunnen ruimte in het nieuwe gebouw kunnen krijgen.

Deel dit nieuws!