De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kritiek in raad en samenleving over plan sluiting polikliniek Nijverdal

Kritiek in raad en samenleving over plan sluiting polikliniek Nijverdal

NIJVERDAL – Het is volgens wethouder Coes van de Hellendoorn niet aan de gemeenteraad zich een waardeoordeel aan te meten over het voorgenomen besluit van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) poliklinieken in de regio te sluiten, waaronder die in Nijverdal.

Coes wees op de noodzaak bij de Raad van Bestuur van ZGT om twaalf tot vijftien miljoen euro te bezuinigen, waarbij in de kosten zal moeten worden gesneden, waarbij dan nog niet aan gedwongen ontslagen zou zijn te ontkomen.

De sluiting van de polikliniek in het Medisch Centrum te Nijverdal zou betekenen dat inwoners van de gemeente Hellendoorn voor controles en kleine ingrepen een afspraak moeten maken in één van de twee ziekenhuizen van ZGT in Almelo (Twenteborg) dan wel Hengelo (Streekziekenhuis Midden-Twente). De plaatselijke cliëntenraad WMO vindt het een grote stap achterwaarts, want er werd een jaar of vijftien geleden juist met veel  actie en inzet bewerkstelligd dat ZGT in zijn ‘verzorgingsgebied’ poliklinieken opende voor laagdrempelige zorg.

De gemeenteraad van Hellendoorn reageert eveneens boos en bedroefd op het verdwijnen van de poli en vindt dat Coes zich inspanningen zou moeten getroosten sluiting te voorkómen. Coes wil dat zeker doen, maar vindt dat de raad geen waardeoordeel aan het voorgenomen besluit van ZGT moet hangen. Er komt nog een bijeenkomst voor raadsleden. De gemeenteraad van Hellendoorn zal in dat treffen ook de verhoging van de parkeertarieven bij het ziekenhuis in Almelo over de hekel trekken.

Deel dit nieuws!