De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eerste vier kilometer nieuwe N18 (Twenteroute) open voor verkeer

Eerste vier kilometer nieuwe N18 (Twenteroute) open voor verkeer

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN – De eerste circa vier kilometer nieuwe N18 tussen Enschede en Varsseveld via Haaksbergen (ook wel de Twenteroute genoemd) zal donderdag open worden gesteld voor het verkeer. Dit betreft het gedeelte tussen de Marhulzenweg in Groenlo tot net voorbij het buurtschap Hupsel bij Eibergen. Ook maakt het verkeer gebruik van de aansluiting De Laarberg om van en naar het bedrijventerrein, Groenlo en Vreden te rijden.

De openstelling loopt vooruit op de opening van de gehele 27 kilometer lange nieuwe weg die voor de maand mei op de planning van Rijkswaterstaat staat.

Door de openstelling van de circa vier kilometer nieuwe weg kan aannemer Noaber18 de nieuwe N18 en parallelwegen in de omgeving verder afbouwen. Dit betekent wel dat de oude N18 tijdelijk doodloopt. In de uiteindelijke situatie wordt de oude N18 via een parallelweg met de aansluiting Eibergen verbonden. Daar kan gemotoriseerd bestemmingsverkeer dan de nieuwe N18 kruisen. Naar verwachting is deze aansluiting in maart gereed. Tot de openstelling van de gehele Nieuwe Twenteroute is de snelheid op het tracé Groenlo–Eibergen maximaal tachtig kilometer per uur. Als de nieuwe N18 helemaal klaar is, wordt die verhoogd naar maximaal honderd kilometer per uur.

Deel dit nieuws!