De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PET-paviljoen van Enschede naar Hengelo, als STORK-paviljoen

PET-paviljoen van Enschede naar Hengelo, als STORK-paviljoen

HENGELO/ENSCHEDE - Het tijdelijke PET-paviljoen verhuist dezere dagen van Enschede naar Hengelo. Het deed aan de Blekerstraat in Enschede expositieryuimte, huiskamer en wijkcentrum. In zijn verschijningsvorm (opbouw uit gebrukt kunststof en afvalproducten bood het informatie over afvalstromen en duurzaamheid. Het bouwwerk wordt vrijdag verscheept naar de nieuwe plek in de andere stad en komt er naar verwachting tegen drieën aan.

Op de terreinen van de vroegere machinefabrieken van Stork en Dikkers.in Hart van Zuid te Hengelo krijgt het PET paviljoen in zijn tijdelijkheid een nieuw begin onder de naam STORK-paviljoen om betekenis te geven (of juist niet) aan het grootste binnenstedelijke herstructureringsgebied van Nederland, gelegen tussen station Twente-Centraal  en  bedrijvenpark Twentekanaal.

Het paviljoen moet ‘een tijdloos architectonisch gebaar’ zijn, zegt rchitect Michiel de Wit het PET-paviljoen,en dat  in een gebied dat volop in ontwikkeling is en waar in de loop van dit jaar ook van alles staat te gebeuren vanwege anderhalve eeuw metaalindustrie (Stork) in Hengelo.

PET-paviljoen is ontwikkeld door de stichting LOOS.FM TEMPORARY MONUMENTS, gespecialiseerd in ‘tijdelijke monumenten’ ofwel incidenten in de openbare ruimte van monumentale proportie met een uitgesproken maatschappelijke functie. Het paviljoen heeft volgens De Wit bewezen initiërend, inspirerend en verbindend te zijn in een maatschappelijke context.

 

 

Deel dit nieuws!