De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 wil actie Keolis en Boerman voor intercity Enschede-Zwolle

D66 wil actie Keolis en Boerman voor intercity Enschede-Zwolle

ENSCHEDE -  Er dient op zo kort mogelijke termijn een volwaardige sneltrein te rijden tussen Twente en Zwolle. Dat vindt D66 en die partij wil zich daar in Overijssel sterk voor maken. Op het traject Zwolle-Enschede is er in de spits vaak geen ruimte voor reizigers. Doordat de zogenoemde spooroptimalisatie bij Zwolle nog niet geregeld is, moeten reizigers in Raalte noodgedwongen overstappen op de stoptrein en daarin is vaak geen plek meer. Dat betekent dat mensen uit Raalte en Heino niet meekunnen.

D66 wenst een volwaardige intercity tussen de beide economische regio’s Twente en Zwolle. Het statenlid Van Hofwegen zegt daarover: ‘Door het vastlopen van de optimalisatie van het spoor tussen Zwolle en Enschede komt de verbetering van de hele lijn niet van de grond. Inzet van D66 is altijd geweest om het spoor een aantrekkelijk alternatief voor de weg te laten zijn. Door het uitblijven van een spitstrein tussen Zwolle en Enschede wordt daar niet aan voldaan.’

Om deze reden wordt zowel vervoersmaatschappij Keolis (concessiehouder op het traject) als het college van gedeputeerde staten van de provincie Overijssel (in zijn rol als concessieverstrekker), inzonderheid verantwoordelijk gedeputeerde Boerman van Verkeer en Vervoer, opgepord om niet tot de zomer te wachten met het inzetten van een volwaardige intercitydienst tussen Zwolle en Enschede, maar nu al te starten met optimalisatie van de hele lijn.

Deel dit nieuws!