De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wellicht bescheiden mogelijkheid zondagopening winkels Holten

Wellicht bescheiden mogelijkheid zondagopening winkels Holten

RIJSSEN/HOLTEN – De winkels blijven in Rijssen op zondag zo goed als zeker gesloten, ook na het aantreden van nieuw college van burgemeester en wethouders, voor de winkels in Holten bestaat de mogelijkheid dat ze bijvoorbeeld op de zondagmiddag open mogen zijn. Dit bleek in het slotdebat van de lijsttrekkers der politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen.

SGP en ChristenUnie houden vast aan de zondagsluiting.  Ze hebben nu zeven respectievelijk vier is elf van de 25 zetels. Met de vijf zetels van het CDA en de vier van GB  regeerde de afgelopen jaren een college met een ruime meerderheid in de raad. In het aanschijn van de verkiezingen neigen CDA en GB ernaar in Holten ruimte te bieden aan winkeliers op de zondagmiddag hun zaken te openen, zij het voorzichtig en omfloerst en vanwege het vrijzinnig/toeristische dorpskarakter.

Dat lijkt de maximaal haalbare variant, want het lijkt weinig reëel dat SGP en ChristenUnie (en CDA) buiten een coalitie worden geparkeerd, omdat ze elkaar vasthouden. Ook voor de andere partijen, GB, VVD, PvdA en D66 kunnen mee onderhandelen, want de traditie in met name Rijssen is dat christelijke partijen door de jaren heen altijd met seculiere partijen hebben geregeerd, met een voorkeur voor met name de PvdA (inzonderheid Hento Pluimers, Waander Companje en Hans ter Keurst) en als goede tweede GB (de afgelopen jaren Willem ter Schure en nu Jan Aanstoot).

Deel dit nieuws!