De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ambitieus plan voor aanleg van Sportcampus Diekman in Enschede

Ambitieus plan voor aanleg van Sportcampus Diekman in Enschede

ENSCHEDE – Er ligt een plan voor een nieuw sportpark-met-wijkfunctie op Het Diekman. Daarvoor gaan de gemeente Enschede, het verzelfstandigde sportbedrijf Sportaal, de Stichting FC Twente Vrouwen en de voetbalclubs Zuid Eschmarke en Sportclub Enschede zich inspannen.

De vijf initiatiefnemers van de zogenoemde Sportcampus Diekman moet een topsportaccommodatie zijn voor vitale sportverenigingen en sociale activiteiten in een groene omgeving. Naar de mening van sportwethouder Van Houdt is het plan een parel aan de kroon zijner werkzaamheden gedurende de afgelopen vier jaar. Of hij ermee voort kan en mag hangt mede af van de uitslag van de verkiezingen en vooral de aansluitende formatie van een nieuw college van buegemeester en wethouders.

In elk geval heeft Van Houdt het vooerk gedaan, net als voor het plan voor een nieuw zwembad van zestien miljoen op Het Diekman. De wethouder over het plan voor de Sportcampus: ‘We gaan voor een open regionaal sportpark van de toekomst, dat bijdraagt aan een leefbare en veilige wijk. Een duurzame leefomgeving waar sport de basis is en talenten worden ontwikkeld. Deze gezamenlijke intentie is de start van een geclusterd, open sportpark met goede faciliteiten voor topsport en breedtesport. En het park draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk. De accommodaties zijn maatschappelijk inzetbaar en worden ontmoetingsplekken voor mensen uit de wijk. Dat is niet alleen mijn droom, maar onze droom die we samen willen en kunnen realiseren.’

 

Deel dit nieuws!