De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Europees geld voor multifunctioneel atelier en moestuin in De Lutte

Europees geld voor multifunctioneel atelier en moestuin in De Lutte

DE LUTTE/OOTMARSUM - De huidige schuur die nu nog dienst doet als opslagplaats van het Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte ondergaat een metamorfose tot een multifunctioneel atelier waar organisaties gebruik van kunnen maken voor workshops en cursussen.

Het is in Noordoost Twente één van de twee projecten die met Europees geld, uit de zogenoemde Leader-ruif, kunnen worden gerealiseerd. De initiatiefnemers gaan in De Greune Ster ook bezig met de aanleg van een moestuin voor educatieve doeleinden. Het moet een uitwisselplaats worden van groente, fruit en gereedschap worden. De Greune Ster beoogt een groene en laagdrempelige ontmoetingsplek te worden voor jong en oud in het Losserse kerkdorp.

In het stadje Ootmarsum wordt met gedeeeltelijke financiering vanuit Europa een lokale geschiedenis teruggebracht door de historie rondom papiermolens in Twente nieuw leven in te blazen. In het Openluchtmuseum wordt een papiermolen geplaatst en en er grijpen diverse activiteiten rondom de molen plaats. Ook worden in samenwerking met Landschap Overijssel verbindingen gelegd tussen de bestaande en roemrijke watermolens van Frans en Bels. De papiermolen vertelt een van de verhalen van Noordoost Twente en geeft het gebied zowel een historische als toeristische impuls.

Deel dit nieuws!