De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Noordik en ASV'57 willen rotonde op gevaarlijke kruising in Aadorp

Noordik en ASV'57 willen rotonde op gevaarlijke kruising in Aadorp

AADORP – Er moet op de kruising van de Aadijk, de Plesmanweg en de weg naar Vriezenveen minimaal een rotonde komen om de veiligheid van met name fietsers te verbeteren, vooral scholieren van en naar de middelbare school Het Noordik en kinderen die enige keren per week (trainingen/wedstrijden) van en naar sportpark Het Heuveltje van ASV’57 fietsen.

De beste oplossing voor de gevaarlijke kruising is volgens wethouder Ten Seldam een tunnel, maar daar is geen geld voor. Over een rotonde repte ze niet toen het inmiddels vertrokken PvdA-raadslid Wessels, woonachtig te Aadorp, de kwestie onlangs aankaartte.

De dorpsraad en de voetbalclub hebben de kat al vaker de bel aangebonden. Wessels stelde dat een rotonde soelaas kan bieden, waarbij ze wees op een aanstaande uitbreiding van het bedrijf Egberts Rubber, waarmee de combinatie kan worden gezocht. Dat geldt trouwens ook voor het doortrekken van de zogenoemde fietssnelweg F35 die de kruising zowel vanuit Almelo als vanuit Vriezenveen nadert. Door openbare werken te clusteren kan voordeel worden behaald is de gedachte, ook het opbreken van de gevaarlijke kruising in Aadorp door een voor fietsers veilige rotonde.

Deel dit nieuws!