De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provinciaal enthousiasme over energieke banengroei in Overijssel

Provinciaal enthousiasme over energieke banengroei in Overijssel

HENGELO - De 'nieuwe investeringen' in verduurzaming zorgen volgens de provincie Overijssel voor 1.485 tijdelijke en 94 structurele arbeidsplaatsen in deze provincie. Dat meldt de voorlichtingsbrigade van gedeputeerde Traag van Duurzaamheid, Energie en Milieu. Sinds dit jaar is het Energiefonds revolverend, wat wil zeggen dat terugbetaalde leningen opnieuw worden geïnvesteerd.

Mede dankzij het Energiefonds Overijssel zou vorig jaar vierhonderd miljoen aan investeringen mogelijk zijn gemaakt, waarbij vanuit het provinciale fonds 180 miljoen werd vrijgespeeld voor duurzame projecten en bedrijven in de provincie. De aldus gerealiseerde energiebesparing zou overeenkomen met het jaarlijkse energieverbruik (gas en elektriciteit) van ongeveer 46.000 huishoudens. De doelstelling van het beleid is in 2050 een energieneutraal Overijssel.

Traag zegt in het perscommuniqué dat het Energiefonds Overijssel 'al vijf jaar een onmisbare bijdrage aan de omwenteling naar energiebesparing en het gebruik van nieuwe, schone energie' bewerkstelligt. Ze toont zich tevreden over inspanningen en resultaten. 'Ook afgelopen jaar zijn weer mooie projecten naar realisatie geholpen. Ik ben blij dat we als provincie Overijssel de stap hebben kunnen maken naar een revolverend fonds. Dat betekent dat bedrijven en instellingen ook de komende jaren een beroep op Energiefonds Overijssel kunnen doen voor projecten op gebied van nieuwe energie.'

 

Deel dit nieuws!