De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van der Kolk sluit definitief burgemeesterschap Twenterand niet uit

Van der Kolk sluit definitief burgemeesterschap Twenterand niet uit

VRIEZENVEEN – Ze zegt niet op voorhand nee als waarnemend burgemeester Van der Kolk van Twenterand de vraag krijgt of ze een benoeming zou aanvaarden indien de gemeenteraad haar waarnemerschap wil omzetten in een ‘vaste aanstelling’. Dat liet ze weten in een politiek programma van DeltaFM. ‘Zo lang ik hier nodig ben, ben ik hier’, aldus Van der Kolk, die over Twenterand spreekt als over ‘een hele mooie gemeente’. ‘Ik ga gewoon mijn eigen gang.’

Bijna een jaar geleden trad Van der Kolk in Twenterand aan als opvolger van de na aansporingen van gemeenteraad en commissaris des konings vertrokken burgemeester Visser die naar Katwijk vertrok. De 64-jarige Van der Kolk kan ook nog zeker een volle periode mee. Ze was eerder raadslid in Harderwijk voor de ChristenUnie benevens statenlid en gedeputeerde in Gelderland.

Naar eigen zeggen heeft Van der Kolk het zeer naar de zin in de gemeenterand, ofschoon die als moeilijk te boek staat vanwege de uiteenlopende identiteiten, mentaliteiten der hoofdkernen Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveenschewijk. In dat verband spreekt ze over 'kernen met pit' en over een gemeenteraad waar ze 'trots' op is. Hetzelfde geldt haars bedunkens voor 'burgers en ondernemers' der gemeente Twenterand. Het is volgens haar nu eerst aan de lokale volksvertegenwoordiging om een profiel te maken van de gewenste ambtsketendrager .

Deel dit nieuws!