De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw op 't Lochter te Nijverdal voor bedrijf huisdiervoeding

Nieuwbouw op 't Lochter te Nijverdal voor bedrijf huisdiervoeding

NIJVERDAL – De gemeente Hellendoorn heeft 1,6 hectare op bedrijvenpark ’t Lochter in Nijverdal verkocht aan het echtpaar De Weerd dat er nieuwbouw voor Farm Food gaat realiseren. Het familiebedrijf voor de verkoop van voeding voor huisdieren zal aan de Baruch de Spinozastraat nieuwbouw realiseren.

Farm Food, opgericht in 1982 door het echtpaar De Weerd, groeit vooral sinds deze eeuw. De nieuwe plek op 't Lochter zou verdere expansie mogelijk maken. Overigens is de nieuwbouw in fases voorzien. Het bedrijf experimenteerde de afgelopen jaren al veel met innovatieve vormen van hondenvoer, zoals de opzet van een versvlees-lijn.

Er werken bij Farm Food ook mensen een arbeidsbeperking, afhankelijk van de orderportefeuille vijftien tot twintig medewerkers vanuit de sociale werkvoorziening Soweco. De verwachting is dat dit aantal zal stijgen na de opening van de nieuwe vestiging. De bewuste keuze om als reguliere commerciële onderneming te werken met mensen met een arbeidsbeperking maakt Farm Food tot een bijzondere onderneming. Wethouder Walder laat in een persbericht noteren: ‘Het bedrijf past dan ook prima op 't Lochter waar tussen de natuurgebieden van het Reggedal en het Wierdense Veld breed wordt ingezet op duurzaam ondernemen. En die duurzaamheid concentreert zich bij Farm Food, naast duurzaam bouwen, met name op arbeidsomstandigheden en –voorzieningen die worden toegesneden op de mogelijkheden van de mensen.’

Deel dit nieuws!