De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT wil drie wethouders en één van ChristenUnie in Twenterand

GBT wil drie wethouders en één van ChristenUnie in Twenterand

VRIEZENVEEN - Ook het nieuwe college der gemeente Twenterand krijgt vier wethouders, waarvan drie van GBT, dat de absolute meerderheid in de raadszaal heeft met twaalf van de 23 raadsleden. GBT zal zoals eerder gemeld de huidige fractiechef Paters, de voormalige wethouder Koster en het raadslid Harmsen voordragen voor het wethouderschap. Naar verwachting zal namens de ChristenUnie de zittende wethouder Van Abbema aanblijven, al zal ze water bij de wijn moeten, in elk geval zwemwater. In de boezem van GBT wordt gezegd dat deze partij dit dossier zal overnemen en ook de rest van de sportportefeuille/vitale verenigingen. 

Over het nu al tien jaar slepende zwembaddossier denken GBT en ChristenUnie fundamenteel anders. De kans is zeer groot dat GBT het plan voor een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen-Noord (Prinsenweg) sowieso afschiet en inruilt voor renovatie van het bestaande zwembad in Vriezenveen-Zuid (Schout Doddestraat), wellicht in combinatie met de bouw van een sporthal op sportpark Het Midden. Daarnaast zou GBT ook nog meer willen investeren dan al gepland in het complex De Zandstuve  tussen Vroomshoop en Den Ham.

In de afgelopen jaren fulmineerde GBT vaak tegen vier wethouders, nu heet het dat de partij zulks vooral deed omdat de gewezen 'regering' van CDA, SGP en ChristenUnie zelf had aangegeven dat drie fulltime wethouders genoeg zou moeten zijn voor Twenterand. Nu schrijft de partij - na een aanloopje - dat de grote winst wel moest worden verzilverd: 'GBT kiest voor drie wethouders vanwege de grote dossiers in het sociale domein, de nieuwe omgevingswet, meer direct contact met inwoners en organisaties en de zeer grote verkiezingsuitslag van zeven naar twaalf zetels. Het totale aantal wethouders in het college blijft daarmee op vier.'

 

Deel dit nieuws!