De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alles wat aan Leefbaar Haaksbergen herinnert aan de zijlijn

Alles wat aan Leefbaar Haaksbergen herinnert aan de zijlijn

HAAKSBERGEN - Het ziet ernaar uit dat vier traditionele partijen in Haaksbergen het nieuwe college van burgemeester en wethouders gaan vormen: CDA, VVD, PvdA en D66. Daarmee zou al na één raadsperiode alles worden uitgegumd wat vier jaar geleden begon. Toen werd Leefbaar Haaksbergen in één klap verrassend de grootste partij die ging 'regeren' met D66 en PvdA.

Het advies van de informateurs Goudt (ex-wethouder Enschede) en Van de Kolk (politicoloog UT Enschede) is met de genoemde vier partijen te gaan formeren waarbij de twee grootste (CDA met vijf zetels en VVD met drie zetels) elk een wethouder leveren en PvdA en D66) samen een wethouder. Dat zal dan de zittende wethouder Van Spiegel zijn die al vier jaar wethouder is, met Cultuur, Sociaal en Zorg in haar portefeuille. Haar collega Prent van de PvdA, woonachtig te Hengelo, heeft eerder deze week al laten weten om persoonlijke redenen af te zien van een tweede termijn als wethouder.

Van de gewezen grootste partij Leefbaar vertrok grootmaker Van Vlaanderen al eerder en zal nu ook wethouder Nijhuis het veld moeten ruimen. Zo wordt voormalige beleidsbepaler Leefbaar Haaksbergen de toekomstige oppositie, het kan verkeren, met eenpitter GGH terzijde.

Wie er namens het CDA en de VVD gaan wethouderen in Haaksbergen is nog in aamsveennevelen gehuld. Het zal afhangen van het college- cq raadsprogramma en de toedeling der portefeuilles.

Deel dit nieuws!