De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Europese subsidieruif voor gratis wifi in gemeenten morgen open

Europese subsidieruif voor gratis wifi in gemeenten morgen open

HENGELO - Gemeenten kunnen volgende week bij de Europese Unie subsidie aanvragen om wifi-hotspots te installeren. De doelstelling van de Europese Unie is dat in 2020 elk Europees dorp en iedere stad gratis wifi heeft in de omgeving van de belangrijkste plekken in de openbare ruimte. Daarvoor is de komende drie jaar een bedrag van 120 miljoen euro beschikbaar.

Voor het plaatsen van wifi-hotspots kunnen gemeenten een voucher van vijftienduizend aanvragen. Hiervoor dienen zij zich vooraf te registeren via het Wifi4EU-portal. Gemeenten hoeven geen technisch project of documentatie over het op te zetten netwerk te verstrekken. Ook is er geen voorlopige kostenraming van een dienstverlener nodig om in aanmerking te komen voor een voucher.

De bedoeling is de eerste vouchers al deze week te vergeven. Gemeenten die zich geregistreerd hebben, kunnen morgen de aanvraag doen. De aanvragen worden behandeld volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. In deze eerste ronde worden per land minimaal vijftien vouchers toebedeeld. Elke gemeente kan in deze tranche maximaal één voucher aanvragen.

De gemeenten zijn via hun belangenorganisatie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, over de opening van de Europese subsidieruif geïnformeerd. Bij een positieve beschikking moeten ze ervoor zorgen dat de wifi-hotspot binnen anderhalf jaar na toekenning operationeel is.

Deel dit nieuws!