De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie verrassende kandidaat-wethouders op stok in Haaksbergen

Drie verrassende kandidaat-wethouders op stok in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Vier jaar geleden moest hij in Haaksbergen weg als wethouder, omdat de christenemocratie in de Leefbaar-golf uit het college spoelde, nu keert CDA-bestuurder Scholten terug op het Haaksbergse pluche. Hij was trouwens de afgelopen vier jaar gewoon wethouder, zij het dan in Twenterand, waar hij kon harden. Zijn nieuwe collegae in Haaksbergen zijn ook verrassende kandidaten, want de voormalige modekoning Koopman (Tilligte) van de VVD en ex-raadslid Ten Thije van de PvdA in Enschede worden wethouder.

Opvallend is dat Koopman vier jaar geleden de kandidaat voor de VVD in Oldenzaal was, maar de liberalen kregen toen geen plek in de coalitie. Weliswaar gaat de VVD nu wel deel uitmaken van het dagelijks bestuur der gemeente, maar zit de VVD er niet meer op Koopman te wachten. De geestverwanten in de Ster van Twente nu wel.

Ten Thije is in de PvdA te Enschede een gewaardeerde kracht geweest, maar ze was nooit in beeld voor een wethouderschap. De move haar in de buuurgemeente op te laten gaan vpast wel bij de Haaksbergse afdeling van de PvdA die vier jaar geleden verraste met de Hengelose politica Prent, die onlangs liet weten geen verlenging te ambiëren.

Deel dit nieuws!