De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wadinko neemt een belang in Cycloon Post & Fietskoeriers

Wadinko neemt een belang in Cycloon Post & Fietskoeriers

HENGELO - De participatiemaatschappij Wadinko heeft een belang genomen in Cycloon Post & Fietskoeriers. Deze onderneming, met de hoofdvestiging in Zwolle en vijf bedrijven in Twente (na de overname van Stadspost) bezorgt pakketten in binnensteden met fietskoeriers en verricht postdiensten met mensen die, zoals dat tegenwoordig heet, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Er is nauwe samenwerking tot stand gebracht met bedrijven voor sociale werkvoorziening in de regio, waaronder SWB te Hengelo en Soweco in Almelo.

De deelname door Wadinko stelt Cycloon in staat de stormachtige groei te continueren. Het bedrijf startte in 1999 en heeft nu ruim tweehonderd fietskoeriers in dienst, verspreid over tien vestigingen. Bij Cycloon Post werken meer dan 650 medewerkers In totaal werken bij Cycloon Post & Fietskoeriers meer dan negenhonderd mensen. De participatie van Wadinko dient om de groei in goede banen te leiden, letterljk en figuurlijk.

Algemeen directeur Snoek van Cycloon Post & Fietskoeriers spreekt over 'idealistische, duurzame en sociale drijfveren die worden omgezet in een werkend en winstgevend businessmodel'. Er is samenwerking met PostNL, UPS, DPD en DHL op, 'die door met ons samen te werken een duurzame oplossing hebben voor de last mile'.

Deel dit nieuws!