De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dijksma vrijwel zeker wethouder voor de PvdA in Amsterdam

Dijksma vrijwel zeker wethouder voor de PvdA in Amsterdam

ENSCHEDE/AMSTERDAM - Als de PvdA toetreedt tot de nieuwe coalitie zal multittask-politica Dijksma wethouder worden in Amsterdam. Dat meldt vandaag Het Parool. Dijksma woont in Enschede en heeft tal van functies in het openbaar bestuur bekleed: lid van de Tweede Kamer en drie keer staatssecretaris, van onderwijs, economische zaken en natuur/milieu Ook was ze in de partij duvelstoejager, onder meer als voorzitter.

Dijksma krijgt in de hoofdstad de portefeuilles Verkeer en Vervoer alsmede Water en Luchtkwaliteit. Het zijn beleidsterreinen waar ze ervaring mee heeft. De contacten met en kennis van de mores in Den Haag komen het gemeentebestuur van Amsterdam goed van pas.

De deelname van de PvdA aan het beoogde college van burgemeester en wethouders te Amsterdam, want werd op basis van de verkiezingsuitslag niet verwacht. De partij van de rode baronnen was decennialang de baas van Amsterdam, maar belandde vier jaar geleden in de hoofdstedelijke oppositie. Door de verkiezingswinst van GroenLinks mag de SP blijven en de PvdA aanhaken, omdat GroenLinks-leider Groot Wassink naast D66 geen tweede liberale partij in het college duldt, wat betekent dat de VVD uit het college verdwijnt.

Dijksma zal met haar echtgenoot (regio-ambtenaar en ex-raadslid Windmulder) van Enschede naar Amsterdam verhuizen, zo is de verwachting.

Deel dit nieuws!