De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Landsdeel Oost heeft de wind economisch gezien in de zeilen

Landsdeel Oost heeft de wind economisch gezien in de zeilen

HENGELO - De provincies Overijssel en Gelderland zijn aantrekkelijk voor kennisbedrijven met innovatiedrift. Dat bleek vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers van Oost NL. In een persbericht rept de ontwikkelings- en participatiemaatschappij over 38 miljoen euro aan 'uitgelokte' investeringen in innovatieprojecten, 222,7 miljoen bij banken en private financiers. De maatschappij boekte zelf een positief resultaat van 620.000 euro uit participaties.

Recent heeft gedeputeerde Van Hijum van Economie en Financiën in Overijssel laten weten er blij mee te zijn dat de sterke economische groei in Twente die in de gehele provincie naar een bovengemiddeld niveau van 3,4 procent heeft weten te trekken.

Oost NL eist ook een deel van het succes op, want investeerde met geld van met name de provincies 29,9 miljoen in startups en groeibedrijven en boekte 6,6 miljoen euro aan exit-opbrengsten. 'Het is onze ambitie om de concurrentiekracht en het innovatievermogen van het bedrijfsleven in Oost-Nederland te versterken. Daarbij moeten we niet gericht zijn op korte termijn-successen, maar op de structurele verbetering van de welvaart van alle mensen in Oost-Nederland', heeft algemeen directeur Prins van Oost NL in het communiqué laten opnemen.

Ook breekt de algemeen directeur van Oost NL in het persbericht een lans voor samenwerking van organisaties die actief zijn in het zogenoemde economische en maatschappelijke veld. 'Wij nodigen al deze partijen uit', aldus Prins, 'om samen met ons de brede welvaart in onze regio te bevorderen. We zoeken verbinding met alle kracht die in onze regio aanwezig is om samen te werken aan sociaaleconomisch en maatschappelijk rendement.'

 

Deel dit nieuws!