De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Holten krijgt weer vier jaar winkelzondagverbod; Vroomshoop niet

Holten krijgt weer vier jaar winkelzondagverbod; Vroomshoop niet

HOLTEN/VROOMSHOOP – In de gemeente Rijssen-Holten blijven de winkels op zondag gesloten, dus in beide kernen; er zal geen ruimte komen voor uitzonderingen en experimenten in het toeristendorp Holten dat een andere mentaliteit en levenssfeer heeft dan Rijssen. Om te mogen blijven meeregeren stemt Gemeentebelang, dat in de aanloop naar de verkiezingen wel tamboereerde op ondernemersvrijheid, in met de oekaze van SGP, ChristenUnie en CDA.

In de gemeente Twenterand is merkbaar dat er een nieuwe politieke wind waait, want CDA en SGP zijn uit de coalitie verdwenen, en de ChristenUnie legt zich in de nieuwe constellatie neer bij een proef met de koopzondag in Vroomshoop. In de andere dorpen der gemeente is er weinig vraag, de ondernemers van Vroomshoop staan evenwel te popelen om de deuren op de zondag te openen, en krijgen nu die mogelijkheid, zo heeft het almachtige GemeenteBelangen Twenterand  met zijn absolute meerderheid in de raadszaal, in de onderhandelingen met de ChristenUnie verordonneerd. 

Ook in de gemeente Wierden komt de mogelijkheid voor winkeliers om de deuren des zondags te openen. De nieuwe coalitie wordt gedomineerd door Nieuw Enter Wierden dat met het CDA gaat regeren en de christendemocraten kondigden vóór de verkiezingen aan binnen zekere perken ruimte te willen geven om tegemoet te komen aan de vraag van Roetgerink Mode en een aantal supermarkten in zowel Enter als Wierden.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!