De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • 'Losser duurzamer dan ooit en dat zonder extra lastenverzwaring'

'Losser duurzamer dan ooit en dat zonder extra lastenverzwaring'

LOSSER - De lokale belastingen/tarieven gaan de komende jaren niet meer dan met de inflatiecorrectie omhoog. 'Om onze ambities waar te kunnen maken, willen we zorg blijven dragen voor een gezonde financiële positie van de gemeente. Daarbij willen we niet dat daarvoor de gemeentelijke belastingen extra worden verhoogd', laat politiek leider Visschedijk van het CDA weten.

Zoals bekend heeft het CDA in de (in)formatie afscheid genomen van de lokale partij Burgerforum. D66 maakt ondanks zetelverlies nog wel deel uit van de coalitie. Volgens leidsman Van Essen van D66 heeft Losser 'het meest duurzame coalitieakkoord' ooit. 'We halen onze duurzaamheidsdoelstellingen naar voren en stimuleren inwoners en bedrijven zonnepanelen op daken te plaatsen. Tevens gaan we in Losser voor een (Euregionaal) windpark van zes tot zeven windmolens.' Onlangs verklaarde gedeputeerde Traag van D66 in Overijssel overigens dat er in Noordoost Twente géén windmolens zullen komen  vanwege hoogwaardige waarden van natuur en landschap in de grensstreek.

De nieuwe coalitiepartij VVD onderlijnt het belang van 'blijven investeren in een goed ondernemersklimaat en de samenwerking met Duitsland'. Naar het oordeel van politiek leider Heegen is dat van belang: 'Hier liggen kansen.' Ook de kandidaat-wethouder der liberalen, het Gelderse statenlid Prins, heet een kans te zijn voor de VVD om in Losser tot de verbeelding te spreken. Ze woont nu nog in Apeldoorn.

Deel dit nieuws!