De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo dankzij Vitens in plus; Jeugdzorg en Warmtenet stroppen

Hengelo dankzij Vitens in plus; Jeugdzorg en Warmtenet stroppen

HENGELO - Hoewel de gemeente Hengelo zals eerder deze week al gemeld over vorig jaar 2,7 miljoen euro heeft overgehouden, heeft ze fors meer moeten betalen voor de inkoop van Jeugdzorg en ook voor Maatschappelijke Ondersteuning. Zonder deze extra uitgaven in het sociale domein zou het overschot van Hengelo nog eens 3,5 miljoen euro hoger zijn uitgevallen.

Er was afgelopen jaar, blijkt uit de jaarrekening, een extra tegenvaller van 3,1 miljoen bij Warmtenet, een project om industriële 'restwarmte' te transporteren naar andere bedrijven en woonwijken. Een aantal partijen in de gemeenteraad had afgelopen jaren felle kritiek op de bodemloos genoemde put van Warmtenet, met name Pro Hengelo en VVD. En juist die partijen wonnen de verkiezingen en nemen met de 'zittenblijvers' SP en D66 deel aan een nieuwe coalitie.

Dat de gemeente Hengelo onder aan de streep afgelopen jaar toch nog 2,7 miljoen in de plus is geëindigd komt onder meer door de verkoop van de aandelen in het drinkwaterbedrijf Vitens, want dat leverde de gemeente Hengelo 4,2 miljoen euro op. 

Tijdens een politieke markt op 6 juni en een plenaire vergadering op 19 juni zal de gemeenteraad over de jaarrekening spreken. Het college van burgemeester en wethouders zegt nu, in aansluiting op de eerdere mondelinge informatie van wethouder Ten Heuw 'tevreden' te zijn over 'het inhoudelijke en financiële resultaat' en roemt tal van investeringen tijdse de verstreken raadsperiode.

Onduidelijk is wat de nieuwe coalitie met Warmtenet doet, Pro Hengelo en de VVD zullen er wel ideeën over hebben, maar de vraag zal zijn of er nog een weg terug is. De huidige met de SP voorop tamboereert op 'ingrijpende maatregelen in het sociaal domein'.

 

 

 

Deel dit nieuws!