De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Streektaalconsulent is knien oet hoge hoed van CDA in Losser

Streektaalconsulent is knien oet hoge hoed van CDA in Losser

LOSSER - De streektaalconsulent Nijhuis treedt aan als wethouder van het CDA in Losser. Nijhuis woont in het Losserse kerkdorp De Lutte. Hij promootte elf jaar het Twents, de meest Duitse variant daarvan, in dienst van museum TwentseWelle, dat meteen voor veel geld een Nederlandse naam heeft gekregen: Museumfabriek.

Nijhuis wordt na zijn formele benoeming, die volgende week dinsdag plaatsvindt, ook eerste loco-burgemeester, primus inter pares naast de Kroon. Hij werkte voor hij taalconsulent werd in de telecomsector.

Het takenpakket van wethouder Nijhuis omvat onder meer Financiƫn, Ruimtelijk Ordening, Economie, Cultuur/Erfgoed plus Recreatie/Toerisme. Het CDA is veruit de grootste collegepartij nu Burgerforum aan de kant is gezet.

Eerder werd bekend dat D66 wethouder Wildschut voor een tweede periode voordraagt, met wederom Duurzaamheid en Milieu onder zijn hoede en dat de VVD, die Burgerforum in de coalitie aflost, het Gelderse statenlid Prins in de startblokken heeft gezet, met Onderwijsbeleid en Sociaal Domein in portefeuille.

Deel dit nieuws!